1 decembrie sărbătorit de țărăniștii arădeni

0
434

Sub plăcutele raze ale unui soare de început de iarnă, reprezentanții țărăniști au participat la sărbătoarea zilei naționale a României.

Manifestațiile au debutat la cimitirul Eternitatea din cartierul Vlaicu la ora 10, unde un sobor de preoți, avându-i în frunte pe arhiereii locul Î.P.S Timotei și pe P.S. episcop vicar Emilian Crișanul, au săvârșit o slujbă de pomenire în memoria corifeilor marii uniri, urmată de depunerea de coroane din partea instituțiilor locale și de partidele politice.  P.N.Ț.C.D. Arad, ca și continuator al P.N.R. din Transilvania, înfăptuitorul visului românilor de pretudindeni și din toate timpurile, acela de realizare a României Mari, a depus coroane la mormântul lui Vasile Goldiș, cel care a elaborat și a citit rezoluția unirii la Alba-Iulia, la mormântul lui Ștefan Cicio Pop, în a cărui casă a funcționat pentru un timp C.N.R.C, și la mormântul lui Iustin Marșieu, primul prefect pe care l-a avut Aradul după realizarea actului de la 1 decembrie 1918. A urmat defilarea de pe aleea principală  a cimitirului.

Acțiunile s-au mutat în Piața Avram Iancu, unde a avut loc o slujbă religioasă susținută de aceași reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române din cadrul Arhiepiscopiei Aradului. A urmat un spectacol folcloric care a continuat cu depuneri de coroane la monumentul eroilor. Garnizoana arădeană și trupele de pompieri și jandarmi au încheiat cu o defilare.

În final reprezentanții P.N.Ț.C.D. Arad s-au retras la o discuție unde au fost discutate repere din viața corifeilor probleme administrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here