DRAGNEA: ROMÂNII VOR AVEA PRIORITATE la CUMPĂRAREA TERENURILOR AGRICOLE!

0
290

VIZITĂ LA ARAD! Românii vor avea prioritate la cumpărarea terenurilor agricole, a spus Liviu Dragnea, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, joi, la Arad, unde se află într-o vizită de lucru alături de ministrul agriculturii, Petre Daea. Șeful social-democraților a anunțat că se pregătește o nouă lege privind vânzarea terenurilor agricole.

Liderul PSD a declarat, astăzi, la Arad, că se muncește la o nouă lege care să reglementeze vânzarea terenurilor  agricole. Concret, social democrații vor că românii să aibă prioritate la cumpărarea terenurilor. În opinia lui Dragnea, străinii au cumpărat prea mult pământ în România.

Trebuie să încercăm să stopăm ceea ce se întâmplă în domeniul vânzării de terenuri agricole în România. Este o lege care este păcălită, nu se respectă criteriile de acolo și, respectând cerințele Uniunii Europene, vom intra cu un proiect de lege foarte repede, în Parlament, prin care să ajutăm în primul rând românii să cumpere terenuri, să ajutăm tinerii români să cumpere terenuri, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu e în regulă, a precizat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă desfășurată la Combinatul Agroindustrial Curtici.

Șeful PSD a adăugat că presa va afla toate detaliile în momentul în care proiectul de lege este gata, ca să nu mai fie terfelită legea în media.

Nu avem nimic cu străinii, dar până la urmă vorbim de pământul acestei țări și cred că primii care trebuie să aibă prioritate trebuie să fie românii. Știu că o să generez foarte multe comentarii. Vom intra cu legea foarte curând în Parlament, este aproape gata proiectul de lege, a subliniat sursa citată.

Liderul PSD, Liviu Dragnea  și ministrul agriculturii, Petre Daea, au vizitat, joi, Combinatul Agroindustrial Curtici, care aparține unuia dintre cei mai mari fermieri români, Dimitrie Muscă. Dragnea a învățat diferența dintre o vacă de carne și una de lapte, iar gustul laptelui l-a dus cu gândul la copilărie. Nu am mai băut lapte atât de gustos din copilărie, a spus șeful PSD.

Vizita în ferma lui Dimitrie Muscă a durat mai bine de o oră, iar Petre Daea și Liviu Dragnea au fost flancați de oficialii județului, vreo 20 la număr, care i-au urmat peste tot.

Liviu Dragnea a ascultat cu atenție nemulțumirile și necazurile crescătorilor de vaci, fără să le spună soluțiile pe care le va găsi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here