Politică de maidan: După cum Dragnea dictează în plan național PSD-ul, tot astfel dictează și Gh. Falcă PNL în plan local. Și, la urma urmei, cum e turcul Falcă, așa sunt și pistoalele

După cum Dragnea dictează în plan național PSD-ul, tot astfel dictează și Gh. Falcă PNL în plan local. Și, la urma urmei, cum e turcul Falcă, așa sunt și pistoalele.

1
35294

Cu politicieni agramați, inculți și corupți o țară nu are nicio șansă. Această țară este România. Uitați-vă cum arată și cum vorbesc politicienii români. Le dai 10 ani de pușcărie numai când apar pe ecran, nici nu mai asculți ce spun. Iar dacă și asculți ce zic, le mai dai încă 10 ani.

Întrebarea de baraj este următoarea: țara românească nu are oameni capabili, cinstiți și pregătiți să preia frâiele țării? Eu mă îndoiesc că România nu are astfel de oameni. Întrebarea imediat următoare este: unde sunt acești oameni, în ce cotloane stau ascunși și cine-i poate scoate din ascunzători să-i pună în fruntea națiunii? Răspunsul la ultima întrebare este destul de simplu: ei trebuie să iasă singuri în față și să participe la competiția politică. Și, dacă știu ce trebuie să le spună oamenilor, aceștia îi vor alege și, odată aleși în funcții, acești oameni pregătiți, cinstiți și hotărâți pot să schimbe destinul acestei țări.

Dumnezeu i-a blagoslovit pe români cu o țară cum nu sunt multe pe Pământ. Din păcate, românii nu pun în valoare țara în care trăiesc și nu numai că nu o pun în valoare, ci fac pe dracu-n patru ca s-o distrugă.

Ce altceva decât distrugerea țării a fost mascarada cu moțiunea? Și ce altceva decât distrugerea țării au fost toate acțiunile PSD de a-l scăpa pe Dragnea de justiție, începând cu Ordonanța 13, apoi cu legea amnistiei și sfârșind cu stabilirea unui prag pentru abuzul în serviciu. Iar pragul trebuie să fie neapărat mai mare decât a furat Dragnea.

O țară întreagă a fost bulversată din cauza unui om, un individ șmecher, intrigant și semianalfabet. Și o liotă de căței se gudură pe lângă acest penal, iar parlamentarii de Arad nu fac excepție. Mihai Fifor și Dorel Căprar îl ridică în slăvi pe acest politician de duzină, pentru că cine se aseamănă se adună. Cum e Dragnea, așa sunt și lacheii din jurul lui. Ce este mai grav pentru țară este calitatea lacheilor lui Dragnea. Niciunul dintre aceștia nu a ajuns în preajma liderului maxim prin meritocrație, ci prin slugărnicie și prin gudurări penibile care scad spre zero condiția umană a acestor lachei.

Se poate vorbi despre meritocrație la celelalte partide? Să fim serioși! Liberalii sunt pe fundul prăpastiei tocmai pentru că liderii partidului nu există. Un partid fără lideri se scufundă iremediabil în anonimat, iar PNL exact asta a făcut. S-ar putea ca venirea lui Ludovic Orban în fruntea partidului să aprindă o rază de speranță pentru liberali, dar singur Orban nu poate face nimic. Are partidul membri capabili să scoată PNL din anonimatul care ține de ani buni? Personal, mă îndoiesc că acești oameni există.

Și să luăm spre exemplu Aradul. Primarul Gh. Falcă demonstrează în fiecare zi că și-a terminat rezervele de energie atât în politică cât și în administrație. Prin administrație îți poți întări, dar și slăbi, puterea politică, iar prestația lui Gh. Falcă slăbește în mod evident bruma de putere politică ce i-a mai rămas. Iar tinerii din jurul lui mai au multe de învățat, fără a mai vorbi de modul cum au fost promovați unii dintre ei și de disensiunile din PNL Arad. Care au fost criteriile de valoare care i-au impus pe unii dintre liderii PNL Arad? Nu le știe decât Gh. Falcă, și poate nici el, dar prestația unora dintre liderii PNL Arad demonstrează că n-au ce căuta în fruntea partidului. După cum Dragnea dictează în plan național PSD-ul, tot astfel dictează și Gh. Falcă PNL în plan local. Și, la urma urmei, cum e turcul Falcă, așa sunt și pistoalele.

Alte partide Românești se confruntă cu aceeași penurie de lideri autentici. USR habar nu are pe ce lume trăiește, n-are doctrină, iar dezorganizarea din partid poate duce la dispariția partidului. Traian Băsescu și PMP-ul sunt pe nicăieri. Fostul președinte a luat-o razna cu justiția din interese personale și devine din ce în ce mai penibil. ALDE, un partid al renegaților liberali, are în frunte un trădător de vocație. A trădat PNL-ul la începutul anilor 90 când a înființat PNLAT, a mai trădat liberalismul când a guvernat pe șest cu PSD între 2007 și 2008, iar acum merge cu stânga pesedistă pentru că Tăriceanu nu a auzit încă de doctrine.

Cu astfel de politicieni, de la alfa la omega, România nu are nicio șansă să iasă din politica de maidan. Iar cu politica de maidan nu poți construi decât… maidan.

Ceea ce se vede de la o poștă!

 

Ioan Iercan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here