„Ziua Europeană a Justiției Civile”, celebrată de studenţii Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG

0
152

Studenții Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad au participat, zilele trecute, la celebrarea „Zilei Europene a Justiție Civile”, organizată de Tribunalul și Judecătoria Arad.

Evenimentul a debutat, în sala Festivă a Tribunalului Arad, aflată în incinta Palatului de Justiție, cu proiectarea unui film privind istoricul celor două instituții. De asemenea, cu această ocazie Președintele Tribunalului, doamna judecător Silvia Nădăban, a subliniat importanța acestui eveniment.

Conf. univ. dr. Daniel Berlingher, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul UVVG, a subliniat: „Celebrarea Zilei Europene a Justiţiei Civile este un bun prilej pentru instanţele de judecată de  a-şi face cunoscută activitatea, de  a aduce justiţia mai aproape de cetăţeni şi de a reaminti că justiţia este un serviciu public, iar figura centrală a actului de justiţie este tocmai cetăţeanul. Un interes deosebit l-au manifestat sudenții Facultății de Științe Juridice, care au adresat numeroase întrebări domnului judecător Virgiliu Flavius Bradin”.

Evenimentul a continuat prin vizitarea sălilor de judecată unde studenții au avut ocazia să afle ce se ascunde în spatele acestora, circuitul unui dosar, precum şi etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze. După vizitarea Palatului de Justiție, studenții au participat la un proces simulat. „Mulțumesc doamnei judecător Silvia Nădăban – Președintele Tribunalului Arad  și domnului judecător Flavius Bradin pentru  invitația de a participa la acest eveniment și pentru colaborarea pe care Tribunalul și Judecătoria Arad o au cu Facultatea de Științe Juridice a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad”, a declarat conf. univ. dr. Daniel Berlingher, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul UVVG.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here